'Omdat het regende op de dag dat het uit zijn ei kwam, dacht het kuiken dat het een vis was'

Wole Soyinka


Pagina's

maandag 6 april 2015

Under Construction

Het is bijna een jaar geleden dat ik mijn laatste blog publiceerde. Echt stil gezeten heb ik niet sinds die tijd, in plaats van het gebruik van fotoapparatuur als gereedschap werd dit verruild door hamers, boren, zagen en wat al niet meer op dit gebied.
Het was april 2014 en we kregen de kans om het ouderlijk huis van mijn vrouw over te nemen van mijn schoonmoeder. Ons eigen huis was, na jaren klussen, zo ver gewijzigd dat er niets meer te verbouwen viel, dus namen we het aanbod in overweging. Stap één was het te koop aanbieden van ons huis in een periode dat de huizenmarkt nog niet echt aantrok en daarna kijken hoe het zou lopen. Aangezien we geen directe haast hadden besloten we de verkoop niet aan een makelaar uit te besteden maar dit via een internet makelaar te doen, zelf foto's maken, verhaaltje schrijven en geïnteresseerden zelf rondleiden, hoe moeilijk kon het zijn. Het huis kwam 30 april 06:00 uur online en tot onze verbazing waren er om 11:00 uur die dag al drie gegadigden, oeps. De eerste zaterdag daarna hadden wij onze eerste drie rondleidingen om 11:00, 12:00 en 13:00 uur, daarna even naar het dorp en bij terugkomst stond op het antwoordapparaat een bericht van de makelaar, het eerste bod was gedaan. Enfin, na totaal tien gegadigden, acht bezichtigingen en twee keer onderhandelen was ons huis binnen twee weken verkocht aan de eerste bieders.
Eén uitdaging restte nog, mijn schoonmoeder moest nog een nieuw onderkomen vinden en aangezien de overdracht van ons eigen huis een maand eerder zou plaats vinden dan wat wij in gedachten hadden kreeg dit wel een verhoogde prioriteit. Onder het motto van "geluk heb je niet maar dwing je af" vond zij binnen twee maanden een nieuw appartement en konden wij vol aan de slag.
 

En dan heb je een huis welke is gebouwd in 1968 en sinds die tijd weinig, dan alleen het hoognodige, renovatie heeft ondergaan. Na het huis van 22m3 onnodig interieur te hebben voldaan doen we het eerste inspectie rondje.

Radiatoren eruit, kozijnen en glas vervangen, schrootjes verwijderen, keuken met jaren 70 bar slopen, het begin is er.

Aan girl power geen gebrek, het slopen komt dus wel op tijd klaar.

De zomervakantie slaan we dat jaar over en vanaf 1 juli is het volop slopen met als doel 1 september te kunnen verhuizen en twee slaapkamers + badkamer en toilet klaar te hebben.


Puin stapelt zich op en de ene na de andere container wordt gevuld afgevoerd.De 1ste en 2de verdieping zijn voorzien van zachtboard plafonds en na het verwijderen hiervan blijkt de elektrische installatie te zijn voorzien van de oude kleuren. Meteen maar de gelegenheid aangepakt om alles te vervangen en uit te breiden met extra contactdozen met randaarde en isolatie aan te brengen.De badkamer is er klaar voor en kan weer worden opgebouwd.

De muren en plafonds worden gestuct en voor de meiden van een kleur voorzien.

Zo is het streven om vóór de verhuizing de slaapkamers en badkamer af te hebben geslaagd, de rest van het huis is nog één bouwput en zodoende wonen wij per 1 september in een soort van bouwkeet.


School is inmiddels weer begonnen en er moet ook weer gewerkt worden, de komende maanden is het dus puur weekend en avond werk.


Nieuw materiaal is weer binnen dus kunnen we door met verbouwen van de zolder, woonkamer, gang en het verbinden van de losstaande garage / schuur aan het huis.


Oh ja, een tuin hebben we ook nog, dat plan is inmiddels doorgeschoven na dit najaar of volgend voorjaar (een mens moet tenminste iets te klussen hebben)


Muren worden weggebroken terwijl er even verderop weer een nieuwe wordt neergezet, bezigheidstherapie wordt dit genoemd. 

Voor de zoveelste keer wordt de tuin tot vuilstort gepromoveerd.
De plek waar de oude keuken stond gaat de zitkamer worden, tijd om het oude keuken blok maar te verplaatsen

Tijdelijk op de plek van de nieuwe keuken kunnen we er in ieder geval nog gebruik van maken.

De vloer is gestort en de zijmuur uitgebroken, de garage kan aan het huis worden gebouwd.

Nu ook de woonkamer is gestuct, kan de vloer geëgaliseerd worden en kan ik het parket gaan leggen.De vloer is gelegd en na nog een viertal weken met de oude keuken te hebben gewerkt werd begin november de nieuwe keuken afgeleverd waarna we de woonkamer verder konden afwerken en voor de feestdagen weer een verdieping gereed hadden.


Inmiddels is het januari geworden en precies op de dag dat het plensde van de regen werd de dakkapel vervangen waardoor op de eerste verdieping een gevalletje waterschade ontstond.

Na twee weken goed laten door drogen bleef de schade beperkt tot het opnieuw moeten witten van twee plafonds wat achteraf een geluk bij een ongeluk was. Inmiddels is de dakkapel afgewerkt en is ook onze zolder slaapkamer op een haar na gereed.


Tot zover de verklaring van mijn afwezigheid op het fotografie vlak. Heel af en toe kijk ik even snel langs andere bloggers maar tot het leveren van commentaar komt het voorlopig niet.
Bij het aangaan van dit project hebben we afgesproken dat de doorlooptijd maximaal twee jaar mag vergen en wanneer ik terug kijk op de afgelopen 3/4 jaar lijkt mij dat een te realiseren einddatum. Met nog ruim een jaar te gaan staan er nog drie werkzaamheden op de agenda: twee trappen renoveren, de garage / schuur isoleren en afbouwen en het aanleggen van de tuin compleet met terras, veranda en vijver. Daarna kan ik weer gaan concentreren op fotografie, één voordeel heb ik al betreffende vogel fotografie, door het vele groen hier in de buurt zit de tuin dagelijks vol met diverse soorten en met de komst van een vijver zullen dat er alleen maar meer gaan worden.

3 opmerkingen:

 1. Hoi Ron
  dat was veel werk zo te zien maar het is wel heel mooi geworden je heb eer van jullie werk.
  groetjes Herman.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Petje af voor je vaardigheden en inspanningen. Het is de inspanningen wel waard zo te zien.
  Groet, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ben je druk geweest, het ziet er allemaal prachtig uit.

  Groetjes Von

  BeantwoordenVerwijderen