'Omdat het regende op de dag dat het uit zijn ei kwam, dacht het kuiken dat het een vis was'

Wole Soyinka


Pagina's

zondag 15 januari 2012

08:30, afspraak in het bos

Vandaag, 15 januari, hadden Loes en ik afgesproken bij ingang Oase. De A550 van Loes begint kuren te tonen en omdat zij benieuwd was naar de A77 besloten we deze dag gezamenlijk door de AWD te trekken. Het KNMI had nachtvorst beloofd, maar helaas daar was weinig van te merken. De dag begon zelfs bewolkt wat ook al niet ten goede komt aan de momenteel grijze natuur en uitzonderlijk veel gezien hebben we helaas ook niet. Een korte samenvatting van deze dag.
 We starten langs het betonnen kanaaltje en missen meteen al het overspringen van een groep Damherten, nou dat begint al goed. Aan de overkant van het kanaaltje staat een bekend silhouet (rugzak, grijs haar), Henk sluit zich bij ons aan en samen gaan we verder.
Nu Henk er bij is moet het toch wel goed komen, Henk staat garant voor onverwachte gebeurtenissen en bijzondere foto's, gelukkig, onze dag is gered.
Het begin is goed, op het Eiland van Rolvers komen we een groepje reeën tegen, weliswaar wat ver maar toch mooi meegenomen.

We worden nog gecompenseerd door een niet schuwe Roodborst, welke ook nog gevoel voor compositie blijkt te hebben.

Het is nog steeds bewolkt dus helaas moet de ISO omhoog met iets te veel ruis tot gevolg.

Bij de schuilhut komen we nog meer bloggers tegen en zeggen Henk weer gedag, hij gaat richting verjaardag en wij gaan op zoek naar de Wilde Zwanen. Bij het water in het infiltratie gebied echter geen Wilde Zwanen maar een paar Knobbelzwanen.

In het Rechte Schusterkanaal blijkt dan  toch een groepje Wilde Zwanen te zitten, tussen het riet door en op grote afstand toch maar een  foto gemaakt.


Eén benadering poging te veel en luidt toeterend stijgt de boel op.


Aan het geluid te horen zijn ze neergestreken in de verboden zone van het infiltratie gebied, volgende keer maar weer eens een   poging wagen.

Tot slot een tweetal landschap foto's, de zon was er inmiddels bijgekomen en met het gladde water geeft het goud-gele riet een mooi contrast met de blauwe lucht en het water.

We hebben helaas niet al te veel gezien maar door het mooie weer was het een lekkere dag, ook was het leuk om de mensen achter de blogs 'in het wild' te ontmoeten.

En wat betreft de A77, Loes is nog niet om. Wellicht moeten we er eens op uit met beter licht en meer actie in de natuur, bovendien is de camera toch nog slecht leverbaar :-).

18 opmerkingen:

 1. Hoi Ron,
  Je foto' s zien er prima uit. Ik heb ze in het groot bekeken en zie ect niet veel ruis.
  Dat is in sommige tests ook het enige minpuntje van de camera, de ruis bij hoge iso. Verder wordt alles alleen maar geprezen. Ik las deze week een test in een engels fotoblad en daar zeiden ze dat je tot 3200 iso ruisvrij kunt fotograferen. Dat is toch wel mooi.
  De wilde zwanen zijn prachtig. Niet zo goed dat je ze verstoort, maar voor de foto zijn die vliegende zwanen natuurlijk wel heel mooi.
  Als je nog eens een "wandelende demonstratie" geeft van je camera wil ik ook wel mee, want ik heb er nog steeds een oogje op.
  Groet, Elly

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh Oh Elly, jaloers op mijn afspraakje in het bos ???

   Verwijderen
  2. Haha, natuurlijk ben ik stikjaloers Loes. Ten eerste omdat je met Ron op stap bent geweest en ten tweede omdat je de A77 in handen hebt gehad.

   Verwijderen
 2. Hoi Ron,
  Jij bent snel zeg! Ik ben wel met de foto's bezig geweest, maar besloot toen ineens het aangezicht van mijn blog een beetje te pimpen, dat lukte natuurlijk niet meteen, dus dat kostte me de hele avond en het is weer een latertje geworden, dat wordt morgenvroeg vast geen macro ;-(
  Bekende plaatjes zie ik! maar jij hebt er meer van de wilde zwanen kunnen maken, ik stond natuurlijk weer te klunzen met m'n statief.
  Mooie platen zo met het riet en het zonnetje, je groothoekopnames zijn ook mooi, dit soort beelden zie ik niet vaak op je blog, dus leuk om te zien.
  Was een gezellig dagje, heb achteraf wel een pietsje spijt dat ik niet meer met je A77 heb gedaan, stom hè?
  Groet
  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hai Ron,

  Prachtig toestel die A77 en ook mijn volgende camera. Volgens alle vakbladen is dit het toptoestel van dit moment gevolgd door zijn iets mindere luxe broertje de A65.

  Je maakt er in ieder geval een hele mooie serie mee. De reeen staan er uitstekend op, zeker als je de afstand meeweegt. Mooi hoor.
  Wilde zwanen zijn ook zo fraai. Jammer dat ze zo schuw zijn.

  Groet,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. René,
   voordat je naar de winkel rent, alleen de Knobbelzwaan en de laatste twee foto's zijn met de A77 gemaakt, de rest met de A550 en Sigma 150-500mm.

   Verwijderen
 4. Hoi Ron
  ik vint toch dat je leuke dinge hebt gezien zo als die ree'en
  groetjes Herman,

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi die zwanen in de lucht! Ook je landschappen zien er fraai uit.
  groetjes Albertine

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Ron,
  Prachtige serie, en vooral de reen dat zijn altijd mijn favoriet. Het is altijd genieten in het awd, zo te zien.

  Gr Cees

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Ron,
  Gezellig zo samen op pad. Toch hebben jullie nog best veel gezien: reeen, zwanen, roodborstje en mooie landschappen. Dat alles in een gezellige groep is toch heerlijk?

  Groeten, Gonnie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. het samen op stap gaan is al gezellig, en als je dan even je camera mag showen is het een vruchtbaar dagje. Jullie zijn toch leuke besies tegen gekomen en een paar bloggers. En je laat mooie foto's zien, je bent vast met een glimlach thuis gekomen.

  Groetjes Von

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie serie, ik vind die ruis bij de knobbelzwaan echt wel meevallen hoor (dan durf ik nu mijn foto's echt niet meer te plaatsen). Leuk dat jullie wilde zwanen en reeën hebben gezien. En met Henk en Loes is altijd gezellig.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ghita,
   de hogere ISO was bij de Roodborst, daar was het nog bewolkt en zat ik op ISO 1600

   Verwijderen
 10. Hoi Ron
  Je landschap foto's zijn heerlijk...je ziet gewoon dat het op dat moment prachtig weer was..Dat was in de vroege morgen wel anders..
  Mooi dat jullie nog de Wilde Zwanen hebben gezien..Dat is altijd een mooi moment..Alleen het geluid al van die zwanen is genieten geblazen.
  Groetjes Henk..

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Ron,

  wij waren er de 14e, maar zagen helaas minder hertjes dan jullie, Werkelijk hele mooie serie weer, en ja.... de Sony a77 is gewoon een heel mooi toestel. Ikzelf heb de a350 (al wast ouder dus) en de a33, en ben heel tevreden over deze toestellen.

  Je roodborstje is ook weer een plaatje van een foto (2x) je hertjes ook, en jullie hadden wel wilde zwanen. Hebben wij helaas niet gezien.

  Heerlijke wandeling weer.

  groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ron,

  Toch een mooie wandeling met zeker mooie plaatjes van de zwanen en roodborstje. Landschap foto is prachtig en de reeën natuurlijk!

  Peter

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooie samenvatting van een ochtendje AWD. Toch weer veel gezien ondanks het mindere weer. Reeën vastleggen is natuurlijk altijd super, vooral je 2de is goed gelukt. Mooi fotomoddeltje...het Roodborstje. Ik ben zelf ook zo'n Roodborstje tegengekomen...zie nieuwe blog vanavond.
  Ja de Wilde Zwanen blijven toch wel prachtig om te zien, ook daar heb je fraaie beelden aan over gehouden. Je één na laatste landschap opname is toch wel mijn favoriet van deze reeks.

  Succes nog met het ondervinden van je nieuwe body. ;-)

  Gr,

  Remco

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hoi Ron,

  Nette foto's van de wilde zwanen en erg mooi licht aan het eind van deze wandelsessie. En ook nog eens aangenaam gezelschap!

  Groeten,
  Robert

  BeantwoordenVerwijderen