'Omdat het regende op de dag dat het uit zijn ei kwam, dacht het kuiken dat het een vis was'

Wole Soyinka


Pagina's

zaterdag 20 oktober 2012

Zaterdag 20 oktober, het is zover

De laatste tijd verschenen er op Twitter berichten in de trend van:

Zaterdag is er iets totaal nieuws te zien in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Hou je fototoestel in de aanslag....#waternet#awdnu
en

Zaterdag met Nora de hele dag in de Amsterdamse Waterleidingduinen er gaat iets bijzonders gebeuren! #awd #waternet@Waternet @boswachterawd

Wat stond er te gebeuren? Als één van de weinige was ik een maand geleden door Waternet benaderd om een bijeenkomst bij te wonen. Op deze bijeenkomst werd verteld over een nieuw op te zetten website welke geheel voor de bezoekers is bedoeld. Op deze site kun je via Facebook foto's, films en audio fragmenten neer zetten. Als één van de regelmatige bezoekers van de AWD was ik met elf anderen uitgenodigd om de website een invulling te geven met foto's uit de AWD en liefst met variatie in de onderwerpen.
Afgelopen week uit mijn foto archief een selectie gemaakt en deze op de AWD site gezet.
Deze zaterdag was de officiële opening van de site en waren wij daarbij uitgenodigd.mede fotografen, vrijwilligers, boswachters en Waternet personeel waren aanwezig. 

Toespraak voor de opening

Bekendmaking van de 'Winnaar van de gouden GEO-tag foto competitie' 

De winnaars zijn Janny en Peter Hofland van de AWD Daytona site


Bij deze heet het houten vlonder pad bij ingang Oase nu 'Janny & Peter PAD'

De trotse winnaars, gefeliciteerd.


Neem eens een kijkje op de nieuwe site en kijk of je het wat vindt. De bedoeling is dat de site interactief wordt onderhouden wat overigens ook met een mobile-app kan worden gedaan.


6 opmerkingen:

 1. Hoi Ron,

  Heel erg bedankt en je heb er een leuk verslag van gemaakt. :-) Ook wij vonden het leuk om een bijdrage aan deze nieuwe site te leveren en wie weet wat voor leuke dingen er nog gaan komen in de toekomst. wij hopen dat de AWD/Waternet site een succes zal worden.


  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk om daar aan mee te mogen werken, gefeliciteerd, zal even kijken op de site. Je hebt er een leuk verslag van gemaakt.

  Groetjes Von

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Ron, je had hier al iets over verteld, wat leuk dat je hier bij betrokken was, en het Peter&Janny-pad, wat geweldig voor ze!
  Ik heb een kijkje op de nieuwe site genomen, maar ben er nog niet meteen razend enthousiast over, de tijd zal het leren...
  Leuk verslag!
  Gr Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hi Ron,
  Ik had gister al een kijkje op de site genomen en zag al veel foto's van jou en Peter en Janny langskomen, heb er zelf ook wat op gezet, maar vind het geheel nogal rommelig. Als je foto's van dieren wil zien, ziet het er nog niet zo overzichtelijk uit, en voordat ik mijn eigen foto's had gevonden....en...toevallig heb ik facebook, maar als je geen facebook hebt, kun je dan geen foto's plaatsen?
  Wel leuk, dit verslagje, en leuk dat jij betrokken was, ik denk dat ik nog even moet wennen aan de nieuwe site...groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Ron,

  Leuk verslag. Volgens mij moest Janny daar een traantje wegpinken of heb ik het mis.

  Groeten, Robert

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nice report, congratulations and good luck for the new website. Good shots.

  BeantwoordenVerwijderen