'Omdat het regende op de dag dat het uit zijn ei kwam, dacht het kuiken dat het een vis was'

Wole Soyinka


Pagina's

vrijdag 6 september 2013

Het is groen en zit op een braamstruik...

Na lange tijd weer eens een berichtje van mij. De laatste paar maanden wel regelmatig gefotografeerd echter geen puf om de foto's na te bewerken en in mijn blog te plaatsen.
Gistermiddag, dankzij het mooie weer, een aantal overuren opgenomen, snel naar huis fotospullen pakken en op naar de AWD. Een lang gekoesterde wens was het vinden en fotograferen van de Boomkikkers. Ondertussen had ik het vermoeden waar ze zich moesten bevinden maar na enkele eerder mislukte zoekpogingen ging ik toch twijfelen. Het weer van gisteren was in ieder geval gunstig dus toch maar weer zoeken. Na de plek drie keer speurend bekeken te hebben begon ik weer te twijfelen of dit wel de goede locatie zou zijn tot mijn oog plots boven op een braamtak iets klein groens zag zitten. Inderdaad, een Boomkikker, heerlijk in de middag zon.

Zo trof ik 'm aan, zittend op de tak. Eén nadeel, ik stond tegen de zon in te kijken.
Aangezien ik geen idee had hoe deze kikkers reageren toch maar een aantal foto's geschoten.

Vervolgens voorzichtig onder en door de bramentakken gekropen zodat ik met de zon in mijn rug stond. Opvallend hoe de kleur meteen verandert.

Gelukkig had ik de 180mm macro erop zitten zodat ik toch gepaste afstand kon houden voor beeldvullende foto's. Het is wel zoeken naar de juiste scherptediepte.

Zat er op de vorige foto nog een blad in beeld, hier besloot de kikker de zon wat hoger op op te zoeken en zodoende helemaal vrij op de tak te gaan zitten.

Valt af en toe de schaduw over de kikker dan verdwijnt gelijk het heldere groen.

Mooi om de vingertjes van dit kleine klimmertje zo te zien.

Hij heeft zijn stek weer gevonden, vouwt zijn pootjes onder zijn kin en is weer klaar om te luieren in de zon.

 
Dit is de enige crop in deze serie, houdt hij mij in de gaten of lijkt het zo?Met deze laatste foto besluit ik deze serie en ga met een tevreden gevoel naar huis. Blij dat ik deze middag vrij had genomen.


Volgens kenners moeten er meerdere Boomkikkers op deze locatie zitten. Ik ben al blij dat ik deze ene heb kunnen vinden maar zal een volgend keer toch weer op zoek gaan naar wellicht meerdere exemplaren.