'Omdat het regende op de dag dat het uit zijn ei kwam, dacht het kuiken dat het een vis was'

Wole Soyinka


Pagina's

maandag 31 december 2012

Mijn mooiste momenten uit 2012

Eind 2012, we hebben het (ondanks de door sommige pessimistisch geïnterpreteerde uitleg van de Maya kalender) toch gehaald. Afgelopen jaar zijn er op de blogs weer de vele mooie momenten voorbij gekomen. Qua weer was het dit jaar niet echt fantastisch, zodoende heb ik ook minder gefotografeerd dan in 2011 en ja dan komt de traditie, welke vorig jaar door Yvonne in het leven is geroepen: "Publiceer op 31 december om 23:30 uur je twaalf mooiste momenten van afgelopen jaar". Ik dank je de koekoek, ga er maar eens aanstaan, uiteindelijk is mijn keuze op de onderstaande selectie gevallen. Ik ben benieuwd wat jullie er van gemaakt hebben maar dat zie ik volgend jaar wel.

januari
Het jaar begon onstuimig, met twee stormdagen heb ik genoten van de natuurkracht bij de pier van IJmuiden.

februari
De winter wilde maar niet op gang komen, eindelijk kregen we dan toch vorst. Temperaturen tot -20C waren geen uitzondering. Flink getwijfeld tussen foto's met kruiend ijs en deze, toch hiervoor gekozen omdat je deze vogel, Bokje, zonder de sneeuw door zijn schutkleur haast nooit ziet.

maart
Dit was een indrukwekkend moment, een grote wolk spreeuwen maakt de prachtigste vormen in de lucht.

april
De natuur komt weer tot leven, dit jaar eens gestort op de kikkers en padden in de AWD. Dankzij het heldere water krijg je een mooi beeld van wat er onder water afspeelt inclusief de eiersnoeren.

mei
In mei leggen alle vogels een ei, wat ze ook doen is zingen. Op zoek naar de Blauwborst hoorde ik regelmatig het harde geluid van een krekel, het bleek deze Snor te zijn.

juni
Dit onderwerp ga ik komend jaar zeker vaker oppakken. Gewapend met de macrolens kwam ik bij een veld met Zonnedauw, heerlijk om mee bezig te zijn de macro wereld.

juli
Een zonnige dag in de voorbije trieste zomer. Op omgevallen bomen en zandgronden kan je de Zandhagedis vinden opwarmend in de zon. Ik heb voor deze foto gekozen door het lichtje in zijn oog.

augustus
Op vakantie in onder andere Wenen, sprak dit beeld mij aan. Tijdens een naderend onweer viel de spiegeling van oude architectuur in modern bouwwerk op.

september
De laatste dagen van de zomervakantie naar Safaripark Beekse Bergen geweest. Tijdens een regenbui viel de beschermende rol van deze makaak moeder op.

oktober
De spektakel maand in de Waterleiding Duinen wanneer de Damherten bronst op gang komt. Dit jaar viel deze behoorlijk in het water, vandaar deze bok in de zon vlak na een stortbui.

november
Tijdens een weekje Londen voor het eerst bezig geweest met avond fotografie. Best leuk, zoeken naar mooie plaatjes en spelen met sluitertijd.

december
Deze laatste maand van het jaar niet aan fotografie toegekomen, zodoende 30 december toch nog even naar de AWD gereden en één van de wintergasten zoals deze Zaagbekeend vastgelegd.


Op naar 2013 en dat het weer een mooi (foto)jaar mag gaan worden voor iedereen in goede gezondheid.


 
 


zaterdag 22 december 2012

Fijne dagen toegewenst

Het publiceren van foto's (het maken ervan overigens ook) ligt momenteel op een laag pitje.
Toch met het eind van 2012 in zicht wil ik deze niet onthouden. Afgelopen zomer vond ik deze vroegtijdige kerstbal in de tuin.

Ik heb geen idee wat voor kevertje het is maar zijn metallic pantser gaf mij al een vroeg kerstgevoel.


Door Albertine is de kever herkend als het Rozemarijngoudhaantje, bij verder googelen op deze naam klopt zijn verblijf met waar ik de kever vond, namelijk in de kruidentuin. Hij is afkomstig uit het Middellandse Zeegebied en doet zich te goed aan kruiden. Van mij mag hij, ik krijg de kruiden toch niet alleen op. Deze is bijna te erg om te publiceren, mocht je door alle kerstfilms heen zijn dan rest deze nog: Een beestachtig 2013 (duurt maar anderhalve minuut)

Iedereen een goede kerst en gelukkig nieuw jaar, en maak er een mooi 2013 van.